De Vrije Pers

Nieuws dat u eigenlijk niet mag weten.

Engels RFID paspoort “gekraakt”

     
 

Het nieuwe Engelse paspoort dat van een RFID-chip voorzien is, kan eenvoudig gekraakt worden. De informatie in de chip is namelijk met een willekeurige RFID-lezer uit te lezen. De gegevens zijn wel versleuteld, maar de sleutel is in het paspoort geprint.

Volgens het Engelse ministerie van Binnenlandse Zaken is dit geen fout, maar een ontwerpkeuze, omdat de gegevens in de RFID-chip hetzelfde zijn als op het paspoort, en iemand die het paspoort in handen heeft niet de chip hoeft uit te lezen. “Tegen de tijd dat je de informatie uit de chip hebt, heb je het al op het paspoort gezien” aldus een woordvoerder.

Volgens sommige beveiligingsexperts is het ministerie echter gevaarlijk naïef. “Als je de chip kan lezen, kun je hem clonen. Je kan hiermee een paspoort clonen dat misbruik maakt van het systeem om illegaal een land binnen te komen.” zegt Lukas Grunwald, die eerder een soortgelijke aanval op het Duitse biometrische paspoort uitvoerde.

Het probleem wordt groter als ze vingerafdruk biometrie aan het paspoort toevoegen. Er zijn bekende manieren om vingerafdrukken te vervalsen. In de toekomst zullen de autoriteiten geautomatiseerde grenscontroles hebben, en dit soort vervalste vingerafdrukken zullen waarschijnlijk het systeem misleiden” gaat Grunwald verder, die ook laten weten dat gezichtsherkenning voorlopig ook nog geen oplossing biedt.

 

Bron bericht : Security.NL

Advertenties

november 23, 2006 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: