De Vrije Pers

Nieuws dat u eigenlijk niet mag weten.

Engelse Politie krijgt draagbaar apparaat om uw vingerafdruk te nemen .

Wanneer je als automobilist in Engeland aangehouden wordt, kan het zijn dat de politie je vingerafdruk neemt om je identiteit vast te stellen. Dit volgens een artikel van de BBC, vanwaar de link verderop volgt. Het systeem zal gebruikt gaan worden in combinatie met een automatisch kenteken herkenningssysteem. Het systeem wordt door tien politiecorpsen in gebruik genomen, om volgens zeggen, het onverzekerd rijden te bestrijden. Het apparaat is niet groter dan een PDA en vergelijkt de gescande vingerafdruk met een database waar meer dan 6.5 miljoen afdrukken in vastgelegd zijn.

Vooral de volgende zin ving mijn aandacht:

– KNIP –

Inspector Steve Rawlings, based in Luton, said it takes two sets of fingerprints and the fingerprints are not retained.

– EINDE KNIP –

Volgens Steve Rawlings wordt uw gescande vingerafdruk niet opgeslagen, dit geloven wij allemaal zondermeer ( Yeah Right).

Zoals ik herhaaldelijk schrijf, onze maatschappij verandert in een controle hel op aarde. Het gaat allemaal zo razendsnel, contant geld gaat verdwijnen binnen enkele jaren, we worden overal door camera’s gevolgd, u moet u identificatiebewijs bij uw dragen, paspoorten met vingerafdruk en gezichtscan, gezichtherkenningsapparatuur overal, RFID in alle artikelen, uw afval in een centrale container alleen toegankelijk met een pas (straks wordt het gewogen en automatisch op inhoud gecontroleerd), blackbox in uw auto (2008-9, registreerd waar u rijdt, wanneer, hoe hard) met GPS, mobiele telefoons die u afluisteren (ook als ze uit staan), uw computer die u afluistert, uw webcam die aangezet wordt zonder dat u het weet……en nog meer, veel meer.

Stel uzelf de vraag, toen miljoenen mensen in Duitsland ontkenden dat de Nazi’s verschrikkelijke misdaden begingen, zorgde die houding er toen voor dat het niet gebeurde of zorgde die houding er juist voor dat het wel gebeurde?

Lees het hele artikel in het Engels hier.

Bron bericht : Eqgen

Advertenties

november 22, 2006 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: