De Vrije Pers

Nieuws dat u eigenlijk niet mag weten.

Google, daar maak je vrienden mee!!

 Robert David Steele, een voormalig officier voor de CIA verklaart: “Ik denk dat Google een heel belangrijke strategische fout heeft gemaakt door zich in te laten met geheime onderdelen van de V.S. regering – dat is een reusachtige fout en ik hoop Google dit zal inzien en dat ze die verhouding besluiten stop te zetten “. Steele zegt dat deze informatie via zijn contacten binnen het bureau is bevestigd. De vraag die opgeworpen wordt is: wie controleert informatie die misschien als omstreden zal worden gezien? Censuur vindt plaats en hoe zal iemand moeten bewijzen dat die censuur heeft plaatsgenomen?

Een mogelijk voorbeeld van censuur die al plaatsvindt, zou de manipulatie van de online film Terrorstorm kunnen zijn. Het aantal bezichtigingen van de film op Google werd kunstmatig laag gehouden, zodat de film de top 100 niet zou halen. Google bracht de verklaring uit dat dit te wijten was aan systeemstoringen. Okay. Rechtvaardig genoeg. Ik hoop alleen dat het eerste amendement niet het gevaar oplevert dat iemand van de CIA op Google zou willen censureren of ergens anders.

Michael Hampton die voor http://www.homelandstupidity.us/ schrijft, schreef “Zelfs terwijl Google het publiek voorspiegelt de privacy van zijn gebruikers te beschermen, heeft het zich rustig ingelaten met enkele V.S. inlichtingendiensten, zoals de CIA en Defensie-inlichtingendienst, als gevolg van Amerika’s oorlog op het terrorisme. Zoals Steele verklaarde, “Als het zover is dat Google inderdaad begint met censuur, dan is het denk ik belangrijk om dat bekend te maken aan het publiek”.

Advertenties

november 2, 2006 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: